Cape Cru - een tasting met unieke wijnen

Onze geschiedenis    

Het idee voor Cape Cru Amsterdam ontstond in oktober 2019 en gedurende 3 jaar hebben de organisatoren toegewerkt naar de eerste editie in 2022. Deze editie werd druk bezocht en het enthousiasme van de bezoekers en wijnmakers leidde er snel toe dat er een tweede editie gepland werd voor 2024

De organisatoren    

Cape Cru is een samenwerking tussen vier verschillende importeurs die een specialisatie hebben in Zuid-Afrikaanse wijnen: WineMatters, Smaragd Wijnen, Benier Global Wines en Wijnkooperij de Lange. Samen organiseerden zij de eerste Cape Cru in 2022. Na deze succesvolle editie zal de volgende gehouden worden op zondag 26 en maandag 27 mei 2024 waar wederom ongeveer 42 wijnmakers bij aanwezig zijn.

De locatie    

Trots zijn wij om ook de tweede editie te kunnen houden in de monumentale Zuiderkerk te Amsterdam. De Zuiderkerk is de eerste voor de protestantse eredienst ontworpen kerk in Amsterdam. De kerk is gebouwd nabij de Sint Antoniesbreestraat in de Lastage, een buurt die eind 16e eeuw bij de stad werd gevoegd. Tegenwoordig is dit de Nieuwmarktbuurt.

De ImporteursWinematters

Vioolstraat 37 - Koog aan de Zaan
udo@winematters.nl
Tel: + 31 6 1833 4966
Website Winematters


Udo Göebel MV heeft in Zuid-Afrika interessante en spannende wijnen ontdekt bij kleine familiebedrijven. De meeste wijnen zijn exclusief via WineMatters verkrijgbaar en het zijn stuk voor stuk bijzondere wijnen, waar we apetrots op zijn. De prijs is ook bijzonder. We importeren de wijn zelf en brengen het rechtstreeks bij de liefhebber. Dat zorgt voor een buitengewoon redelijke prijs. Naast het leveren van de ongeveer 225 Zuid-Afrikaanse wijnen, organiseert WineMatters een keer per jaar een wijnreis naar Zuid-Afrika, elk jaar in september/oktober.

Smaragd Wijnen

Margrietlaan 7b - Langbroek
info@smaragdwijnen.nl
Tel: +31 6 280 662 09
Website Smaragd Wijnen

Smaragd Wijnen vertegenwoordigt inmiddels zo’n 90 producenten sinds de start in 2008. Ze zijn groot fan van biologisch en biodynamisch en werken met veel jonge artisanale wijnmakers. Die geloven als geen ander in hun terroir en vertalen hun stukje natuur naar de wijn. Door de jaren heen is er een heel compleet assortiment ontwikkeld met o.a. focus op Zuid-Afrikaanse wijnen maar ook Spanje, Duitsland en Bourgogne. Door de ruime selectie zijn ze een perfecte partner voor restaurants die variëren van toprestaurants tot de jongere, dynamische zaken die gek zijn van wijn. Smaragd Wijnen leeft op de energie van deze fantastische ondernemers en de wijnmakers met wie ze samenwerken.

Benier Global Wines

Kantstraat 75 - Haaren
benier@benierglobalwines.com
Tel: +31 639899337
Website Benier Global Wines

Benier Global Wines is gespecialiseerd in de import van kwaliteitswijnen en gin’s van een vijftigtal producenten in zowel Zuid Afrika als klassiek Europa (Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Duitsland). Het betreft voornamelijk “Boutique Wineries” waar het accent ligt op puur, smaakzuiver en een goede kwaliteit voor een realistische prijs.

Wijnkooperij de Lange

Pompoenweg 9 - Leiden
info@wijnkooperijdelange.nl
Tel: + 31 162 447 847
Website Wijnkooperij de Lange

Vanaf de oprichting streeft Wijnkooperij de Lange ernaar, in elke gebied, voortdurend de beste wijnen te vinden. Wijnen die gekenmerkt worden door hun unieke kwalitatief, hoogstaande eigenschappen en die tevens gemaakt worden door gepassioneerde wijnmakers met respect voor de natuur en omgeving. Kortom, wijnen die de liefhebber van een perfect glas wijn kunnen bekoren. Wijnen veelal van familiedomeinen, die net als zij kwaliteit, respect voor de natuur, druif en terroir voorop hebben staan. Trots zijn zij op onze samenwerking met de absolute top in de Nederlandse gastronomie. De gedreven restaurateurs, enthousiaste sommeliers en betrokken chefs bevestigen iedere dag weer dat hun zoektocht naar de beste gastronomische wijnen succesvol blijkt te zijn. De wijnen creëren de perfecte match bij de verfijnde gerechten, die zij presenteren. Hun assortiment omvat meer dan 300 wijnen uit de mooiste gebieden, van de beste producenten. De wijnen vinden hun weg naar de kelders van de vaderlandse gastronomie en wijnliefhebbers in Nederland.