Breton

Stellenbosch | Van Loggerenberg Wines
breton-01

Breton

Een collectors item, kleine oplage van 4200 flessen waarvan 300 flessen voor de Nederlandse markt. Een prachtige blend van druiven van oude wijnstokken in Paardeberg (Swartland) en Polkadraai (Stellenbosch) in een verhouding van 73-27%. Paardeberg geeft elegantie, finesse en focus, Polkadraai mooie gele fruittonen en diepte.

De druif

Cabernet Franc.

De wijngaard

De druiven komen van drie verschillende wijngaarden in Perdeberg/Swartland (73%) en Polkadraai/Stellenbosch (27%). Iedere wijngaard geeft zijn eigen kenmerken aan de wijn. Perdeberg geeft elegantie en finesse, Polkadraai – geel fruit en diepte, Malmesbury tenslotte aciditeit en miniraliteit.

De vinificatie

Rijping gedurende 10 maanden in 3 jaar oude Franse eikenhoutenvaten (225L). Geen malolactische fermentatie om de lengte in de wijn te bewaren. De blend vindt plaats net voor de botteling. Geen toevoeging van commercieel gist of enzymen.

Bewaren

In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2020-2024.

Van Loggerenberg Wines

Wijnmaker

De nieuwe superster onder de Zuid Afrikaanse wijnmakers. Lukas van Loggerenberg heeft een aantal voornamelijk oude goed onderhouden wijngaarden in de Western Cape geselecteerd om zijn wijnen te maken. Van 60 jaar oude Chenin Blanc wijnstokken in Paarl (Kameraderie) tot hoogwaardige eersteklas Cinsault-stokken in Stellenbosch (Geronimo).

Bekijk alle wijnen van Van Loggerenberg Wines

Blok onder rechts
0