Break a Leg

Stellenbosch | Van Loggerenberg Wines
Fles detailpagina Break a leg

Break a Leg 2018

De Break a Leg is een rosé wijn gemaakt van 100% Cinsault-druiven, prachtige lichte zalmachtige kleur en een lange verfijnde aromatische afdronk. Een serieuze concurrent voor de betere wijnen uit de Provence.

De druif

Cinsault.

De wijngaard

De druiven komen van een 32 jare oude wijngaard in de Daljosafat regio in Paarl. Deze wijngaard is speciaal geselecteerd voor de Break a Leg omdat de kleirijke granieten bodem de wijn heel veel diepte op het midden-pallet geeft.

De vinificatie

Zachte persing van de druiven voor de mooie licht kleur zonder teveel tannines te verliezen. Rijping gedurende 8 maanden in oude Franse eikenhouten vaten. Natuurlijke malolactische fermentatie om meer complexiteit te geven aan de wijn. Geen toevoeging van commercieel gist of enzymen.

Bewaren

In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2019-2021.

Van Loggerenberg Wines

Wijnmaker

De nieuwe superster onder de Zuid Afrikaanse wijnmakers. Lukas van Loggerenberg heeft een aantal voornamelijk oude goed onderhouden wijngaarden in de Western Cape geselecteerd om zijn wijnen te maken. Van 60 jaar oude Chenin Blanc wijnstokken in Paarl (Kameraderie) tot hoogwaardige eersteklas Cinsault-stokken in Stellenbosch (Geronimo).

Bekijk alle wijnen van Van Loggerenberg Wines

Blok onder rechts
0