De Break a Leg is een rosé wijn gemaakt van 100% Cinsault-druiven, prachtige lichte zalmachtige kleur en een lange verfijnde aromatische afdronk. Een serieuze concurrent voor de betere wijnen uit de Provence.
Cinsault.
De druiven komen van een 32 jare oude wijngaard in de Daljosafat regio in Paarl. Deze wijngaard is speciaal geselecteerd voor de Break a Leg omdat de kleirijke granieten bodem de wijn heel veel diepte op het midden-pallet geeft.
Zachte persing van de druiven voor de mooie licht kleur zonder teveel tannines te verliezen. Rijping gedurende 8 maanden in oude Franse eikenhouten vaten. Natuurlijke malolactische fermentatie om meer complexiteit te geven aan de wijn. Geen toevoeging van commercieel gist of enzymen.
In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2019-2021.
De nieuwe superster onder de Zuid Afrikaanse wijnmakers. Lukas van Loggerenberg heeft een aantal voornamelijk oude goed onderhouden wijngaarden in de Western Cape geselecteerd om zijn wijnen te maken. Van 60 jaar oude Chenin Blanc wijnstokken in Paarl (Kameraderie) tot hoogwaardige eersteklas Cinsault-stokken in Stellenbosch (Geronimo).