Van Loggerenberg Wines

Stellenbosch
lukasvanloggerenberg

Van Loggerenberg Wines

Stellenbosch

Lukas van Loggerenberg is ‘the rising star’ van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw en tijdens Cape Wine Show 2018 door Tim Atkin uitgeroepen tot “Best young winemaker of the year”. Lukas komt uit Rawsonville bij Worcester (Breedekloof) en studeerde aan de agrarische hogeschool Elsenburg. Lukas deed ervaring op in Frankrijk (Loire) en in de USA (Finger Lakes – New York). Uiteindelijk teug in Zuid Afrika kwam hij in contact met Danie en Hugo Carinus uit Stellenbosch. Zij sloten een mooie overeenkomst: Lukas maakt de wijnen voor Carinus Family Vineyards en maakt in dezelfde kelder ook zijn eigen wijnen. Een range mooie expressieve wijnen met veel elegantie, diepgang en een ongekende finesse.

Het wijnhuis

IN DE WIJNGAARD EN DE KELDER

Lukas van Loggerenberg pacht een aantal oude, ongeïrrigeerde wijngaarden verspreid over de Western Cape. Hij maakt een drietal rode wijnen, Geronimo (Cinsault – Stellenbosch/Paarl), Breton (Cabernet Franc – Polkadraai) en Graft (Syrah – Stellenbosch), een tweetal witte wijnen, Trust your Gut (Chenin Blanc – Polkadraai/Paardeberg/Paarl) en Kamaraderie (Chenin Blanc – Paarl) en een stuivende rose Break a Leg (Cinsault – Paarl).

loggerenberg-wijngaarde
WIJNGAARD

De wijnen komen van voornamelijk oude ongeïrrigeerde wijngaarden in Stellenbosch, Paarl, Polkadraai en Paardeberg. Totale productie 22.560 flessen.

WERKWIJZE

De gehele oogst wordt met de hand geplukt en, een enkele uitzondering daargelaten, en in hele trossen geperst. Rijping op Franse oude(re) eikenhouten vaten. Geen toevoeging van commercieel gist of enzymen.

DRUIVEN

Chenin Blanc, Cabernet Franc, Cinsault, Syrah.

VINIFICATIE

Fermentatie gebeurt in oudere houten vaten en een enkel cementen ei, volledige controle van temperatuur; rijping op 225L eikenhouten vaten.

Trust your gut
2019

Een collectors item, kleine oplage van 4200 flessen waarvan 300 flessen voor de Nederlandse markt.

Break a leg
2018

De Break a Leg is een rosé wijn gemaakt van Cinsault-druiven, prachtige lichte zalmachtige kleur en een verfijnde aromatische afdronk.

Breton
2018

Een icoon onder de witte Zuid Afrikaanse wijnen. De wijnstokken zijn minimaal 30 jaar oud, maar het merendeel is reeds 40 jaar oud.

0