Speciale wijn gemaakt van Tempranillo en Alicante Bouchet. Een unieke blend van druiven die in de Westkaap bijna niet voorkomen. De Alicante Bouschet is een van de weinige druiven met rood vruchtvlees wat de wijn een prachtige intense dieprode kleur geeft. Platters Wine Guide 90/100.
Tempranillo (63%), Alicante Bouchet (37%).
De wijngaarden liggen op de flanken van de Helderberg in Stellenbosch en aan de voet van de Paarl berg.
De druiven worden gesorteerd, ontsteelt en de fermentatie gebeurt met natuurlijke gisten in open tanks. Hierna worden de druiven zacht geperst en het sap ondergaat malolactische fermentatie in 4e vulling Franse eikenhouten vaten. Rijping gedurende 17 maanden in Franse eikenhouten vaten (225L) voordat de blend wordt gemaakt en de wijn ongefilterd wordt gebotteld.
In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2019-2024.
Wijnmaakster Stephanie Wiid en viticulturist Etienne Terblanche zijn in 2015 een joint venture gestart om op ambachtelijke wijze wijn te produceren. De naam Thistle and Weed is geïnspireerd op het onkruid wat groeit op de verschillende wijngaarden.