De familie Bruwer is de eigenaar van dit fraaie wijndomein. Abrie Bruwer is wijnmaker in hart en nieren en maakt hier al 20 jaar zijn wijnen. Hij produceert een uitgebalanceerde range elegante wijnen waar “with respect to mother nature” bovenaan staat. Van fris, fruitig, elegant tot vol, aromatisch, houtgelagerd.. een must voor de liefhebbers!
Springfield ligt in Robertson Valley langs de Breede River in de Zuid Afrikaanse Westkaap. Het totale domein is 150 hectare groot waarvan ongeveer de helft is aangeplant met wijnstokken. De bodem bestaat uit rotsen (70%), kalkgrond (gelijk aan Bourgogne en Sancerre) en zanderige leemgrond. Springfield maakt een fantastische range aan wijnen zoals Life from Stone (Sauvignon Blanc), Wild Yeast (Chardonnay), Miss Lucy (Sauvignon Blanc, Semillon, Pinot Gris), Methode Ancienne (Chardonnay), Whole Berry (Cabernet Sauvignon) en The Work of Time (Cabernet Sauvignon). Totale productie ongeveer 300.000 flessen.
Alle hectare wijngaarden liggen op het eigen domein in Robertson Valley.
De natuur is feitelijk de wijnmaker. Er wordt alleen ingegrepen als dit echt nodig is, verder laat men moedertje natuur haar werk doen wat de kwaliteit ten goede komt.
Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon, Albarino, Pinot Gris, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot.
Fermentatie gebeurt in Franse eikenhouten vaten (300L – Sequin Moreau). Periode varieert van 12-24 maanden afhankelijk van wijn/druif.
De familie Bruwer dronk ooit tijdens een vakantie in Spanje verschillende flessen Albarino.
De wijn heeft een intens rode kleur, heerlijke aroma’s met tonen van zwart fruit, bessen en bramen.
Een vette knipoog naar klassiek Europa. Fermentatie met wilde gisten wat een soort Russisch roulette is.