Low Profile

Malgas
Low Profile

Low Profile

Een volle sappige pure rode mediterrane blend met Syrah in de hoofdrol. Een wijn waar los van de hoge kwaliteit je duidelijk invloed proeft van zijn herkomst en de natuurlijke manier van werken binnen Sijnn. De 2017 oogst laat duidelijk de hand van Charla zien waar de wijn verfijnder is dan ooit. Charla vinifeert de Low Profile na het samenstellen van de Red blend. De meeste druiven van de blend komen van de lager gelegen stukken op de farm, vandaar de naam Low Profile.

De druif

Syrah, Mourvedre, Tourigna Nacional en Trincadeira

De wijngaard

Selectie van percelen op het pudding rock terroir op de Sijnn farm in Malgas, aangeplant tussen 2004 en 2006

De vinificatie

Volledig onsteeld en gekneusd. Vergisting in open beton bakken en open houten eikenhout vaten voor 7 dagen, daarna met de basket press geperst. Rijping op eikenhout voor 12-20 maanden. licht geklaard, ongefilterd en gebotteld met minimaal zwavel.

Bewaren

op dronk vanaf nu tot 2027.

Sijnn

Wijnmaker

De winery van Sijnn in het afgelegen Malgas langs de Breederivier tussen Swellendam en Witsand is een joint venture van David Trafford (Trafford Wines ,Stellenbosch) en twee partners. Na werkzaam geweest te zijn bij Tokara en Kanonkop komt Charla Bosman in 2014 het team van Sijnn versterken. De mogelijkheden binnen de Sijnn wintey trekken haar naar Malgas. Op pas 26 jarige leeftijd krijgt ze de verantwoordelijkheid over ‘one of the most exciting new wineries of South-Africa’ . De druivenstokken zijn tussen 2004 en 2006 aangeplant op het stenige terroir van de farm en in 2015 is net voor de oogst de nieuwe wijnkelder klaar. Na een aantal jaar ontdekken wat er kan in Malgas is de 2017 oogst een regelrechte ‘hit’. Charla laat Sijnn stralen!

Bekijk alle wijnen van Sijnn

IMG_5220 Harvest 2019
0