Thief in the Night

Piekenierskloof - Zuid-Afrika
Thief in the Night block

Thief in the Night

Deze wijn is de laatste toevoeging aan het assortiment van Duncan Savage. De wijn wordt gemaakt van verschillende druiven van een in 1976 aangeplante wijngaard in Piekenierskloof. Piekeniersklook is een onderdeel van Swartland en ligt vrij noordelijk in deze herkomstbenaming. Volgens vele wijnmakers is dit het beste gebied voor grenache.

De druif

Grenache, cinsault en syrah zijn de druiven voor deze wijn. De verhouding is 48%, 46% en 6%.

De wijngaard

Wijngaard in Piekenierskloof heeft een terroir met voornamelijk Table Mountain Sandstone. Het kan hier verschrikkelijk heet zijn en je treft hier zodoende voornamelijk bushvines.

De vinificatie

Voor de vinificatie: “whole-bunch”-fermentatie voor 70% van de blend. De malolactische gisting vond plaats op 500 liter gebruikte houten vaten. De opvoeding was vervolgens op grote houten foeders.

Bewaren

Door de fijne wijze van vinifiëren zijn de wijnen van Duncan in hun jeugd reeds goed drinkbaar, echter ook wegleggen van deze wijnen is zeer goed mogelijk. Wij raden aan de wijn te drinken tot 10 jaar na de oogst.

Savage Wines

Wijnmaker

Duncan Savage studeerde in 2002 af aan de Elsenburg Agricultural College, als één van de topstudenten. In datzelfde jaar begon hij ook als wijnmaker te werken bij Cape Point Vineyards. In 2004 werd hij daarnaast verantwoordelijk voor de wijngaarden, oftewel de “viticulturist”. Duncan is een traditionele wijnmaker die dus ook traditionele wijnmaak-methodes hanteert in de kelder. Hij werkt niet alleen met edelstalen tanks, maar ook met eiken vaten en amphora’s van klei. Vanaf 2011 kreeg hij de mogelijkheid, om ook wijnen te gaan maken onder zijn eigen naam. 

Bekijk alle wijnen van Duncan

flespagina blok rechts
0