Wellicht het vlaggenschip van Duncan Savage. De wijn wordt gemaakt van druiven van een wijngaard in Darling die in 1982 is aangeplant. Pure expressie van het unieke karakter van de cinsault-druif. Een druif die in Zuid-Afrika laat zien dat er echt prachtige wijnen van gemaakt kunnen worden.
Cinsault (86%) en syrah (14%) van de wijngaard van de familie van Reenen in Darling.
“dry farmed bushvines” op een bezit in Darling. De wijngaard behoorde toe aan Boetie van Reenen en was aangeplant toen hij geboren werd in 1982. Boetie heeft de wijngaard zijn hele leven bewerkt tot zijn tragische dood in 2017.
Na de oogst worden de druiven vergist en gelagerd op nieuwe en oude grote houten vaten van Frans eiken. Er is minimale interventie tijdens de vinificatie, om zoveel mogelijk het terroir te laten terugkomen in de wijnen.
Door de fijne wijze van vinifiëren zijn de wijnen van Duncan in hun jeugd reeds goed drinkbaar, echter ook wegleggen van deze wijnen is zeer goed mogelijk. Wij raden aan de wijn te drinken tot 10 jaar na de oogst.
Duncan Savage studeerde in 2002 af aan de Elsenburg Agricultural College, als één van de topstudenten. In datzelfde jaar begon hij ook als wijnmaker te werken bij Cape Point Vineyards. In 2004 werd hij daarnaast verantwoordelijk voor de wijngaarden, oftewel de “viticulturist”. Duncan is een traditionele wijnmaker die dus ook traditionele wijnmaak-methodes hanteert in de kelder. Hij werkt niet alleen met edelstalen tanks, maar ook met eiken vaten en amphora’s van klei. Vanaf 2011 kreeg hij de mogelijkheid, om ook wijnen te gaan maken onder zijn eigen naam.