Sinds enige jaren heeft Duncan zijn kelder op Spencer Road in de wijk Salt River in Kaapstad. Een buurt vlakbij het oude station van Salt River. Hier worden de wijnen opgevoed op zowel barriques, demi-muids, grote houten foeders als amfora’s. In zowel wijngaarden als in de kelder wordt er zo min mogelijk ingegrepen en is de werkwijze zoveel mogelijk biologisch, echter dit lukt niet overal. De wijngaarden liggen verspreid over de gehele Western Cape-regio en zelfs Swartland. Het zijn veelal wijngaarden die geleased worden voor een langere periode en waar Duncan in samenwerking met de eigenaar en zijn viticulturist bepaald hoe de wijngaard bewerkt wordt.
De wijngaarden waar Duncan Savage zijn wijnen van maakt liggen verspreid over de gehele Kaap-regio. Van Cape Point, Malgas, Swellendam tot Swartland.
Duncan probeert zoveel mogelijk biologisch te werken. Dit leidt tot een zo min mogelijk gebruik van pesticiden, herbiciden of wat voor wijze van ingrijpen ook.
Duncan Savage werkt voor zijn witte wijnen met sauvignon, chenin en sémillon. Voor rood eigenlijk alleen Rhône-rassen als grenache, syrah, cinsault.
Net als in de wijngaarden werd ook bij de vinificatie nauwelijks ingegrepen. Rijping op grote houten foeders, amfora’s en barriques.
De nieuwste wijn in het assortiment van Duncan Savage heeft de naam Thief in the Night. De wijn wordt gemaakt van grenache, syrah en cinsault. De wijngaard is terug te vinden in Piekenierskloof, Swartland.
Misschien wel het vlaggenschip van Duncan Savage, deze wijn van voornamelijk cinsault van een wijngaard in Darling. De wijngaard is aangeplant in 1982.