The Sadie Family Wines

Swartland
900x900 Eben

Eben Sadie

The Sadie Family Wines

Eben Sadie wordt gerekend tot de pioniers in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Door zijn inzicht kan gezegd worden, dat de regio Swartland in een geheel ander daglicht kwam te staan. Het was Eben, die hier de oudere wijngaarden vond en er zijn befaamde Columella en Palladius maakte. In 2012 kwam hij ook met een serie wijnen, die ook wel de “Ouwingerdreeks” wordt genoemd. Een serie wijnen van wijngaarden met zeer oude wijnstokken en de wijnen die ervan gemaakt worden, zijn verbluffend. Door lage rendementen en het vakmanschap van Eben Sadie, was een nieuwe serie topwijnen geboren.

HET DOMEIN

IN DE WIJNGAARD EN DE KELDER

De wijngaarden van The Sadie Family Wines strekken zich uit over Swartland, Olifantsrivier en Stellenbosch. Voor de siganture-wines, Palladius en Columella liggen de wijngaarden uitsluitend in Swartland. Voor de wijnen in de Ouwingerdreeks liggen de wijnen veel meer verspreid. De gehele benadering in zowel wijngaard als wijnkelder is biologisch en natuurlijk, iets waar Eben niet graag mee te koop loopt.

Blokje rechts naast details
WIJNGAARD

Ongeveer 48 verschillende wijngaarden die samen zo’n 43 hectare meten. De oudere wijngaarden liggen in zowel Swartland als Stellenbosch en Olifantsrivier.

WERKWIJZE

Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt. Mede door de droogte van de laatste jaren is het bewerken zeer arbeidsintensief.

DRUIVEN

Voornamelijk Rhône-rassen als Sryah, Carignan en Grenache voor rood. Witte rassen zijn chenin, grenache, viognier, marsanne, roussanne etc.

VINIFICATIE

Alle druiven worden separaat gevinifeerd. Palladius en Columella hebben hun eigen kelder, Ouwingerdreeks heeft ook zijn eigen kelder.

Palladius

De witte Signature-wijn van Eben Sadie. Volledig opgevoed op amfora’s en betonnen eieren, geen enkele vorm van hout. Aan de basis staan 11 verschillende druivenrassen.

Columella

De bekendste wijn van The Sadie Family en de expressie van de unieke bodem in Swartland. Syrah, mourvedre, grenache, cinsault, carignan en tinta barocca.

0