Remhoogte Wine Estate

Stellenbosch
wijnmakers-remhoogte-01

Chris Boustred

Stellenbosch

Chris is sinds 2007 de wijnmaker van Remhoogte. Hij heeft het stokje overgenomen van zijn ouders (Murray & Juliet Boustred) die het familiedomein in 1994 hebben aangekocht. Chris heeft na het behalen van zijn diploma Oenologie aan de Universiteit van Stellenbosch veel ervaring opgedaan in het buitenland. Hij heeft onder andere gewerkt in Australië (Margaret River), Frankrijk (Bordeaux) en de USA (Nappa Valley). Samen met zijn broer Rob, die verantwoordelijk is voor de Sales & Marketing, heeft Chris de keuze gemaakt om een minimalistische aanpak na te streven (geen toevoegingen) en de natuurlijke smaken optimaal naar boven te brengen in de wijnen. Dit heeft inmiddels geleid tot een geheel eigen identiteit en een uitstekende portfolio van verfijnde wijnen.

Het wijnhuis

IN DE WIJNGAARD EN DE KELDER

De wijngaarden van Remhoogte liggen allemaal in Simonsberg richting het Zuiden / Zuid-Westen. Door de zware kleigrond is de opbrengst aan druiven per hectare zeer laag, ongeveer 7 ton. Dit komt echter ten goede aan de kwaliteit van de wijn. De concentratie van mineralen in de druiven is hoger dan normaal. Daarnaast helpt de koele wind uit False Bay om het rijpingsproces van de druiven te vertragen wat weer een positieve uitwerking heeft op de kwaliteit. Er wordt intensief gebruik gemaakt van nieuwe en oudere Franse eikenhouten vaten (225L). Rijping tot 24 maanden op vat.

wijngaarde-01
WIJNGAARD

Remhoogte beschikt over 25 hectare wijngaarden op het familiedomein (totaal 55 hectare) gelegen op de flanken van de Simonsberg. Totale productie 60.000 flessen

WERKWIJZE

De filosofie van Chris Boustred is om de wijngaarden voor zichzelf te laten spreken. Dus zoveel mogelijk de natuur z’n gang laten gaan en alleen daar waar noodzakelijk tussenbeide komen. Deze minimalistische aanpak komt voort uit respect voor fauna en flora.

DRUIVEN

Chenin Blanc, Riesling, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinotage en Shiraz.

VINIFICATIE

Fermentatie gebeurt in Franse eikenhouten vaten (225L/300L). De meeste rode wijnen rijpen 20 tot 24 maanden op deze vaten alvorens te worden gebotteld.

Honeybunch
2019

Voor de liefhebbers van houtgelagerde Chenin Blanc wijnen is dit een waar feestje. Een volle aromatische wijn met veel lengte en diepgang.

Chronicle Cape Blend
2015

Een unieke rode wijn waarbij druiven van alle 19 verschillende wijngaarden en 8 diverse bodemtypes zijn gebruikt.

First Light Chenin Blanc
2019

Deze wijn heet First Light omdat de druiven zo geplant zijn dat ze het eerste licht van de dag meepakken.

0