Syrah

Swartland - Zuid-Afrika
Fles detailpagina Syrah

Syrah

Een wijn van enkel oude stokken Syrah uit het Swartland. De Mullineux willen met deze wijn echt het terroir laten spreken van de regio. Wijngaarden hebben bodems met leisteen, schist en graniet.

De druif

Enkel syrah van wijngaarden met stokken met een leeftijd tussen 22 en 30 jaar oud.

De wijngaard

Druiven komen van oude wijnstokken aangeplant op de leisteen en schist-bodems van de Kasteelberg, de granietbodems van de Paardeberg en ijzerrijke bodems rond Malmesbury.

De vinificatie

Na de oogst worden de druiven separaat vergist en gelagerd op nieuwe en oude grote houten vaten van Frans eiken, het percentage nieuw is 20%. In de lente volgend op de oogst wordt er geblend en wordt er verder opgevoed.

Bewaren

Deze rode wijn heeft een rijpingspotentieel van makkelijk 5 tot 7 jaar na de oogst.

Mullineux Wines

Wijnmakers

Chris en Andrea Mullineux zijn verantwoordelijk voor het beroemde wijnhuis Mullineux uit Swartland. Chris Mullineux waakt vooral over de wijngaard en zijn vrouw Andrea maakt vooral de wijn. Samen waken ze over de kwaliteit. Andrea is een van de weinige vrouwelijke CWG leden. Enkele eervolle verkiezingen door journalisten: Tim Atkin ‘First Growth’. Drievoudig ‘Winery of the Year’ in Platter’s, twee keer ‘Red Wine of the Year’ en één keer ‘Dessert Wine of the Year’, Andrea werd Wine Enthusiast ‘Winemaker of the Year’ in 2016. Allebei hebben ze veel ervaring opgedaan in Frankrijk en daar hebben ze elkaar ook ontmoet

Bekijk alle wijnen van Andrea & Chris

flespagina blok rechts
0