Old Vines White

Swartland - Zuid-Afrika
Fles detailpagina Chenin

Old Vines White

Een wijn van enkel oude stokken uit het Swartland. Chenin blanc is de “backbone” van deze wijn aangevuld met verschillende mediterrane rassen als Clairette blanc, Grenache blanc en Vognier.

De druif

69% Chenin Blanc, 12% Clairette Blanche, 9% Grenache Blanc, 7% Viognier en 3% Semillon Gris

De wijngaard

Druiven komen van oude wijnstokken aangeplant op de leisteen en schist-bodems van de Kasteelberg en de granietbodems van de Paardeberg.

De vinificatie

Na de oogst worden de druiven vergist en gelagerd op nieuwe en oude grote houten vaten van Frans eiken, het percentage nieuw is 20%. Er is minimale interventie tijdens de vinificatie en er wordt gebruik gemaakt van natuurgisten.

Bewaren

Deze witte wijn heeft een rijpingspotentieel van makkelijk 5 tot 8 jaar na de oogst.

Mullineux Wines

Wijnmakers

Chris en Andrea Mullineux zijn verantwoordelijk voor het beroemde wijnhuis Mullineux uit Swartland. Chris Mullineux waakt vooral over de wijngaard en zijn vrouw Andrea maakt vooral de wijn. Samen waken ze over de kwaliteit. Andrea is een van de weinige vrouwelijke CWG leden. Enkele eervolle verkiezingen door journalisten: Tim Atkin ‘First Growth’. Drievoudig ‘Winery of the Year’ in Platter’s, twee keer ‘Red Wine of the Year’ en één keer ‘Dessert Wine of the Year’, Andrea werd Wine Enthusiast ‘Winemaker of the Year’ in 2016. Allebei hebben ze veel ervaring opgedaan in Frankrijk en daar hebben ze elkaar ook ontmoet

Koop de wijnen van Andrea & Chris

flespagina blok rechts
0