Mullineux Wines

Swartland - Zuid-Afrika
900x900 Andrea Mullineux

Andrea Mullineux

Swartland | Zuid-Afrika

Chris en Andrea Mullineux zijn verantwoordelijk voor het beroemde wijnhuis Mullineux uit Swartland. Chris Mullineux waakt vooral over de wijngaard en zijn vrouw Andrea maakt vooral de wijn. Samen waken ze over de kwaliteit. Andrea is een van de weinige vrouwelijke CWG leden. Enkele eervolle verkiezingen door journalisten: Tim Atkin ‘First Growth’. Drievoudig ‘Winery of the Year’ in Platter’s, twee keer ‘Red Wine of the Year’ en één keer ‘Dessert Wine of the Year’, Andrea werd Wine Enthusiast ‘Winemaker of the Year’ in 2016. Allebei hebben ze veel ervaring opgedaan in Frankrijk en daar hebben ze elkaar ook ontmoet.

Het domein

In de wijngaard en de kelder

Puur natuur uit Swartland. Chris en Andrea Mullineux werken samen om op natuurlijke wijze wijnen te maken die het terroir van Swartland weergeven. In dit gebied staan stokoude wijnstokken naast relatief nieuwe rassen. Chris en Andrea vormen met hun kennis van het gebied, de mensen, de wijngaarden en hun passie voor wijnmaken een geweldige combinatie. Alle aandacht gaat naar de wijnen die ze maken. Alle wijnen zijn zonder enige onnodige toevoeging gemaakt. De gisting start op natuurlijke wijze, dus zonder toegevoegde gist.

blok rechts Savage 2
WIJNGAARDEN

Verschillende wijngaarden in de regio Swartland. De belangrijkste wijngaarden liggen op de Paardeberg (graniet) en de Riebeek Kasteel-berg (verweerde leisteen).

WERKWIJZE

Er wordt vrijwel biologisch gewerkt daar er door het droge klimaat weinig ziektes bestreden moeten worden. Er wordt niet geïrrigeerd en de opbrengsten zijn laag.

DRUIVEN

De druiven voor hun wijnen komen van een aantal verschillende wijngaarden in Swartland. Iedere wijngaard heeft zijn eigen karakter.

VINIFICATIE

Alle wijnen zijn zonder enige onnodige toevoeging gemaakt. De gisting start op natuurlijke wijze, dus zonder toegevoegde gist.

Old Vines White
2018

Wijn gemaakt van 69% Chenin Blanc, 12% Clairette Blanche, 9% Grenache Blanc, 7% Viognier en 3% Semillon Gris. Negen maanden opgevoed op gebruikt Frans eiken.

Mullineux Syrah
2017

Enkel syrah van wijngaarden in Swartland. De wijn wordt voor 50% ontsteelt en ondergaat een opvoeding van 14 maanden in Frans eiken waarvan 15 % nieuw was.

0