De basis voor deze wijn is een 48-jaar oude ongeïrrigeerde Chenin Blanc wijngaard. Dit wordt aangevuld met fruit van een tweetal jongere Chenin Blanc wijngaarden en Chardonnay, Sauvignon blanc en Viognier. Platter’s Wine Guide 92/100, TA 93/100.
Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier.
Het fruit komt van een 48-jaar oude Chenin Blanc wijngaard (Riverside) en wordt aangevuld met druiven van andere jongere percelen op het domein (Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier).
De wijn rijpt gedurende 6 maanden in Franse eikenhouten vaten (2e jaars) en daarna nog 12 maanden op roestvrijstaal.
In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2019-2026.
Alex studeerde “Viticulture and Oenology” aan de universiteit van Stellenbosch (2002). Daarna heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende wijngebieden zoals Maipo Valley (Chili), Penedes en Priorat (Spanje), St-Emilion en Côte Rôtie (Frankrijk). Vanaf 2005 is hij intensief betrokken bij Keermont als wijnmaker en met de uitdaging om de hoogst mogelijke kwaliteit in de wijngaarden te realiseren.