Keermont

Stellenbosch
blok1_Tekengebied 1

Alex Starey

Stellenbosch

Alex studeerde “Viticulture and Oenology” aan de universiteit van Stellenbosch (2002). Daarna heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende wijngebieden zoals Maipo Valley (Chili), Penedes en Priorat (Spanje), St-Emilion en Côte Rôtie (Frankrijk). Vanaf 2005 is hij intensief betrokken bij Keermont als wijnmaker en met de uitdaging om de hoogst mogelijke kwaliteit in de wijngaarden te realiseren.

Het wijnhuis

IN DE WIJNGAARD EN DE KELDER

Keermont is een klein kwaliteits domein gelegen aan de Blaauwklippen Road in Stellenbosch. In 2005 ontstaan door de samenvoeging van twee kleine boerderijen. Naast de reeds bestaande 8 hectare oude reeds bestaande wijngaarden heeft men over de jaren heen nog 21 hectare wijngaarden bijgeplant. De eerste oogst heeft plaatsgevonden in 2007. Met een klein team van negen mensen maakt Alex een tweetal kwalitatief hoogwaardige ranges aan wijnen > Single Vineyard Series en Keermont Range.

blok2-2_Tekengebied 1
WIJNGAARD

De wijngaarden liggen allemaal aan de Blaauwklippen Road op het domein zelf. 250-400 meter boven zeeniveau. Totale productie 60.000 flessen.

WERKWIJZE

Alles puur natuur met zo weinig mogelijk irrigatie en interventie in de wijngaarden. Het gebruik van pesticiden en kunstmest wordt tot een minimum beperkt.

DRUIVEN

Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne, Viognier, Marsanne, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Mourvedre, Petit Verdot, Malbec.

VINIFICATIE

Fermentatie gebeurt in Franse eikenhouten vaten (225L <> 2e–3e vulling). Periode varieert van 6 t/m 24 maanden afhankelijk van wijn/druif.

Fleurfontein
2017

Zuid Afrika op z’n mooist! Intense gouden kleur en prachtige aroma’s van kiwi, abrikoos, citrus, hazelnoot en vanille.

Terrasse
2016

De basis voor deze wijn is een 48-jaar oude ongeïrrigeerde Chenin Blanc wijngaard. Platter’s Wine Guide 92/100, TA 93/100.

Estate Reserve
2013

Het paradepaardje van Keermont. Diep intens sap met heerlijke aroma’s van rijpe kers, wilde bessen, geplette kruiden.

0