Alex studeerde “Viticulture and Oenology” aan de universiteit van Stellenbosch (2002). Daarna heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende wijngebieden zoals Maipo Valley (Chili), Penedes en Priorat (Spanje), St-Emilion en Côte Rôtie (Frankrijk). Vanaf 2005 is hij intensief betrokken bij Keermont als wijnmaker en met de uitdaging om de hoogst mogelijke kwaliteit in de wijngaarden te realiseren.
Keermont is een klein kwaliteits domein gelegen aan de Blaauwklippen Road in Stellenbosch. In 2005 ontstaan door de samenvoeging van twee kleine boerderijen. Naast de reeds bestaande 8 hectare oude reeds bestaande wijngaarden heeft men over de jaren heen nog 21 hectare wijngaarden bijgeplant. De eerste oogst heeft plaatsgevonden in 2007. Met een klein team van negen mensen maakt Alex een tweetal kwalitatief hoogwaardige ranges aan wijnen > Single Vineyard Series en Keermont Range.
De wijngaarden liggen allemaal aan de Blaauwklippen Road op het domein zelf. 250-400 meter boven zeeniveau. Totale productie 60.000 flessen.
Alles puur natuur met zo weinig mogelijk irrigatie en interventie in de wijngaarden. Het gebruik van pesticiden en kunstmest wordt tot een minimum beperkt.
Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roussanne, Viognier, Marsanne, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Mourvedre, Petit Verdot, Malbec.
Fermentatie gebeurt in Franse eikenhouten vaten (225L <> 2e–3e vulling). Periode varieert van 6 t/m 24 maanden afhankelijk van wijn/druif.
Zuid Afrika op z’n mooist! Intense gouden kleur en prachtige aroma’s van kiwi, abrikoos, citrus, hazelnoot en vanille.
De basis voor deze wijn is een 48-jaar oude ongeïrrigeerde Chenin Blanc wijngaard. Platter’s Wine Guide 92/100, TA 93/100.
Het paradepaardje van Keermont. Diep intens sap met heerlijke aroma’s van rijpe kers, wilde bessen, geplette kruiden.