Haute Cabrière

Franschhoek
wijnmaker-blok1_Tekengebied 1

Takuan von Arnim

Franschhoek

Dit imposante wijnhuis is sinds 1982 in handen van de familie Von Arnim en behoort tot de absolute top van Franschhoek Valley. Anno 2020 is Takuan von Arnim de cellarmaster en verantwoordelijk voor de productie. Takuan heeft de opleiding “Wine Cultivation and Cellar Management” in Duitsland gedaan en aansluitend bij meerdere opeenvolgende oogsten in Duitsland, Frankrijk en Australie veel ervaring opgedaan. Zijn filosofie is “Sun, soil, vine, man” en Takuan werkt voornamelijk met Chardonnay en Pinot Noir druiven.

Het wijnhuis

IN DE WIJNGAARD EN DE KELDER

Haute Cabriere ligt in Franschhoek en beschikt over 30 hectare wijngaarden in de vallei. Daarnaast wordt er ieder jaar extra fruit ingekocht bij gerenommeerde wijnhuizen in de regio. De meest bekende wijn is de Chardonnay Pinot Noir (60%/40%), een stille witte wijn die in 1994 bij toeval is ontstaan (de eerste stille witte wijn van deze druiven in Zuid Afrika). Door een extreem hete zomer moest er met kerst worden geplukt maar door een gebrek aan plukkers was dit niet mogelijk. Toen de druiven uiteindelijk werden geplukt waren de suikerwaarden reeds te hoog om een goede mousserende wijn te maken en besloot men een stille wijn te produceren. Een groot succes en tot op de dag van vandaag een van de meest succesvolle wijnen van Zuid Afrika. Haute Cabriere produceert een prachtige range uitdagende wijnen, van mousserend (Méthode Cap Classique Pierre Jourdan), fluweel wit (Chardonnay/Pinot Noir), verfijnd rood (Pinot Noir) tot verrassend zoet (Ratafia, Chardonnay / Brandy). Het is dan ook niet vreemd dat dit wijnhuis op nagenoeg alle wijnkaarten van restaurants in Zuid Afrika is terug te vinden. Slechts 6% van de wijn wordt geëxporteerd.

blok2_Tekengebied 1
WIJNGAARD

De filosofie is hier “Sun, soil, vine, man” en dan ook in deze volgorde. Er wordt alleen ingegrepen als dit echt nodig is, verder laat men moedertje natuur haar werk doen wat de kwaliteit ten goede komt.

WERKWIJZE

It’s all with respect to mother nature! De wijn wordt gemaakt in de wijngaarden dus zo min mogelijk interventie in de kelder. Voor de meeste wijnen gebruik van Franse eikenhouten vaten.

DRUIVEN

Chardonnay, Pinot Noir, Syrah.

VINIFICATIE

Fermentatie gebeurt in Franse eikenhouten vaten. Periode varieert van 12-18 maanden afhankelijk van wijn/druif.

Chardonnay Pinot Noir
2019

De numéro uno van Zuid Afrika! Er is nagenoeg geen wijnkaart in dit land waar deze wijn niet op de kaart staat.

Arnim Family Reserve
2018

Een Rhône-blend waarbij Syrah de boventoon voert en de Pinot Noir druif zacht elegant fruit en subtiliteit inbrengt.

Belle Rose
2019

Deze Belle Rose is een fantastische Methode Cap Classique Rose van uitsluitend Pinot Noir druiven.

0