Glenwood Vineyards

Franschhoek
dp-burger_Tekengebied 1

DP Burger

Franschhoek

Cellarmaster en viticulturist DP Burger is al sinds 1991 werkzaam op Glenwood en stopt al sinds jaar en dag, met groot plezier, al zijn passie, vakmanschap en liefde in dit hoogwaardige familiedomein. Zijn filosofie is “simple”, “natural” en “quality” waarbij kwaliteit de boventoon voert. DP heeft voortdurend over de jaren heen verbeteringen aangebracht waardoor Glenwood nu een van de toonaangevende Chardonnay producenten in Franschhoek en de Westkaap is geworden.

Het wijnhuis

IN DE WIJNGAARD EN DE KELDER

Glenwood Vineyards is een kleinschalig kwaliteitsdomein gelegen net buiten Franschhoek (Robertsvlei Vallei) in de Westkaap. In 1984 zijn de eerste wijnstokken aangeplant, en over de jaren heen is dit uitgebreid naar uiteindelijk 30 hectare wijngaarden. Er is altijd een voorliefde voor de Chardonnay druif geweest maar ook Sauvignon Blanc, Semillon, Merlot en Shiraz zijn aangeplant. Het grootste deel van het fruit wordt verkocht aan toonaangevende wijnhuizen in de regio. Het fruit van de beste “single vineyards” gebruikt DP zelf om een kleine fraaie range aan kwaliteitswijnen te maken.

glenwood-blok2_Tekengebied 1
WIJNGAARD

Het domein is 49 hectare groot waarvan 30 hectare aan wijngaarden. Er wordt géén fruit van buitenaf ingekocht. Totale productie ongeveer 96.000 flessen.

WERKWIJZE

It’s all with respect to mother nature! De wijn wordt gemaakt in de wijngaarden dus zo min mogelijk interventie in de kelder. Voor de meeste wijnen gebruik van Franse eikenhouten vaten.

DRUIVEN

Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon, Shiraz, Merlot.

VINIFICATIE

Fermentatie gebeurt voor de meeste wijnen in Franse eikenhouten vaten, volledige controle van temperatuur; rijping op 225L/300L/500L Franse eikenhouten vaten.

Shiraz Vigneron
2017

Hele intense Shiraz met intens rood fruit geselecteerd van de “single vineyard” op het domein.

Noblesse Grand Duc
2017

Het kleine zusje van de Franse Sauternes. Kleine oplage (3800 flesjes – 37,5cl) waarbij de druiven laat (“edele rotting”) zijn geplukt.

Chardonnay Grand Duc
2017

Deze chardonnay is bij uitstek de “Puligny Montrachet” van Zuid Afrika! Een kleine oplage van 2300 flessen.

0