Skuinskap Chenin Blanc

Piekenierskloof
suin

Skuinskap

De eerste single vineyard wijn van Franco in 2017 is afkomstig uit de hoogst gelegen wijngaard in Piekenierskloof in het Citrusdal Mountain district. Een pure en loepzuivere Chenin Blanc met enorme diepgang en verfijning.

De druif

Chenin Blanc

De wijngaard

Een wijngaard aangeplant 1977 op sandstone terroir. Gelegen in het Citrusdal Mountain District om precies te zijn Piekenierskloof. Gelegen op 750 meter boven zeeniveau één van de hoogst gelegen wijngaarden van de Westkaap. De wijngaard wordt op een speciale manier getraind ‘Skuinskap’.

De vinificatie

Whole bunch press. Spontaan vergist en gerijpt op gebruikte eikenhouten vaten voor 12 maanden. ongefilterd en gebotteld met minimaal zwavel.

Bewaren

nu op dronk tot 2030

Franco Lourens

Wijnmaker

De wijnmaker van Chris Alheit is voor zichzelf begonnen. Groot nieuws, want Franco is een rising star in Zuid Afrika. Met aangekochte druiven van waanzinnige percelen uit de westkaap maakt hij prachtige blends uit de bestaande mediterrane druivenrassen, voornamelijk Chenin Blanc. Deze wijngaarden zijn niet voor iedereen toegankelijk, maar door zijn samenwerking met Alheit kan hij hier gebruik van maken. De wijnen zitten vol finesse en een prachtige balans. One for the future!

Bekijk alle wijnen van Franco

2019031815170939
0