Geweldig geparfumeerde neus met aroma’s van rode bes, cassis, peper en zwarte olijf. Lange verfijnde complexe afdronk. Zéér subtiel! 14,24% alcohol. Kleine oogst van 4500 flessen. Platter’s Wine Guide 95+, the very best!
Syrah 53%, Grenache 28%, Cinsault 19%.
De herkomst van de druiven is als volgt:
Syrah (53%) > 15 jaar oude wijngaard in Firgrove (Stellenbosch) en een 7 jaar oude wijngaard in Voor Paardeberg > geeft fris rode bes fruit, kruidigheid en structuur
Grenache Noir (28%) > Voor Paardeberg > geeft elegantie, stuctuur, fruitigheid
Cinsault (19%) > 25 jaar oude wijngaard in Firgrove (Stellenbosch) > geeft helder fruit, aciditeit en frisheid
De wijn rijpt gedurende 12 maanden in 300 en 500 liter Franse eikenhouten vaten waarvan 10% op nieuw hout.
In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2019-2024.
“I’ve always maintained that if it excites you and scares you at the same time, it probably means you should do it”. Dit was de reden voor Erika Obermeyer om in 2016 , na jaren bij een vooraanstaand wijnhuis (Graham Beck) te hebben gewerkt, haar eigen “boutique winery” te starten met als doel het produceren van kleine hoeveelheden onderscheidende wijnen met typische terroir kenmerken. Erika’s intentie is om wijnen te maken die de typische kenmerken van de Zuid Afrikaanse wijngaarden verwoorden.