Erika “O” Sauvignon Blanc

Groenekloof | Erika Obermeyer Wines

Erika “O” Sauvignon Blanc

2017

Een super elegante Sauvignon met een prachtige complexe neus met tonen van zwarte bes, passievrucht, limoen, grapefruit en fijnbos. Volle verfijnde ronde afdronk. Het neusje van de zalm! Zuid Afrika op z’n best! Alcohol 13,69%. Kleine oogst van 3300 flessen. Platter’s Wine Guide 94/100.

De druif

Sauvignon Blanc.

De wijngaard

De druiven komen van een 20 jaar oude wijngaard in Groenekloof (Darling – 50 km ten noorden van Kaapstad) en ligt hemelsbreed op nog geen 15 km van de Atlantische Oceaan. Het gebied heeft een maritiem klimaat en leent zich bij uitstek voor de productie van Sauvignon Blanc wijnen. De oogst heeft plaatsgevonden op 14 februari 2017.

De vinificatie

30% van de wijn rijpt gedurende 5 maanden in 500 liter Franse eikenhouten vaten, de overige 70% rijpt in roestvrijstalen tanks.

Bewaren

In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2019-2022.

Erika Obermeyer

Wijnmaker

“I’ve always maintained that if it excites you and scares you at the same time, it probably means you should do it”. Dit was de reden voor Erika Obermeyer om in 2016 , na jaren bij een vooraanstaand wijnhuis (Graham Beck) te hebben gewerkt, haar eigen “boutique winery” te starten met als doel het produceren van kleine hoeveelheden onderscheidende wijnen met typische terroir kenmerken. Erika’s intentie is om wijnen te maken die de typische kenmerken van de Zuid Afrikaanse wijngaarden verwoorden.

Bekijk alle wijnen van Erika Obermeyer

erica-01
0