Erika Obermeyer Wines

Stellenbosch
blok1_Tekengebied 1

Erika Obermeyer

Stellenbosch

“I’ve always maintained that if it excites you and scares you at the same time, it probably means you should do it”. Dit was de reden voor Erika Obermeyer om in 2016 , na jaren bij een vooraanstaand wijnhuis (Graham Beck) te hebben gewerkt, haar eigen “boutique winery” te starten met als doel het produceren van kleine hoeveelheden onderscheidende wijnen met typische terroir kenmerken. De wijnen zijn verfrissend, elegant, zeer mooi in balans en heel breed inzetbaar in de gastronomie. Erika’s intentie is om wijnen te maken die de typische kenmerken van de Zuid Afrikaanse wijngaarden verwoorden. Erika O is verkozen tot “Platter’s Newcomer Winery of the Year 2019” met voor haar Cabernet Sauvignon “O” 2015 en Syrah Grenache Cinsault “O” 2016 de hoogst haalbare ranking van 5 sterren en voor haar Sauvignon Blanc “O” 2017 4,5 ster (94 punten)! Een opmerkelijke prestatie en een enorme eer voor deze “new kid on the block” boutique winery. Een echte aanwinst die meteen een plekje heeft ingenomen bij de beste wijnhuizen van Zuid Afrika.

Het wijnhuis

IN DE WIJNGAARD EN DE KELDER

De wijngaarden liggen verspreid over de Western Cape. Groenekloof (Darling) is bij uitstek geschikt om Sauvignon Blanc wijnen te maken. Er is hier sprake van een maritiem klimaat en de Atlantische Oceaan ligt slechts acht kilometer naar het Westen. Firgrove (Stellenbosch) is uitermate geschikt voor Cabernet Sauvignon en Cinsault. Tenslotte liggen de wijngaarden met Syrah en Grenache in Voor Paardeberg (Paarl). Op dit moment maakt Erika een vijftal wijnen: de Erika O range (Sauvignon Blanc / Syrah-Grenache-Cinsault / Cabernet Sauvignon) en een premium range (Flabbergast Cinsault en Meticulous Sauvignon Blanc).

blok-2_Tekengebied 1
WIJNGAARD

De wijnen komen van voornamelijk oudere wijngaarden in Firgrove (Stellenbosch), Voor Paardeberg (Paarl), Groenekloof (Darling). Totale productie 24.000 flessen.

WERKWIJZE

Alles puur natuur met als primaire doel de terroir elementen optimaal naar voren te laten komen. Alle druiven worden gekoeld, met de hand geselecteerd en in hele trossen geperst.

DRUIVEN

Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache, Cinsault.

VINIFICATIE

Fermentatie gebeurt in Franse eikenhouten vaten (300L/500L). Periode varieert van 5 t/m 22 maanden afhankelijk van wijn/druif.

Erika “O” Syrah Grenache Cinsault
2016

Geweldig geparfumeerde neus met aroma’s van rode bes, cassis, peper en zwarte olijf. Lange verfijnde complexe afdronk.

Erika “O” Cabernet Sauvignon
2015

Mooie donkerrode kleur en een neus met een hoge concentratie rood en zwart fruit, aardse tonen en kruidigheid.

Erika “O” Sauvignon Blanc
2017

Een superelegante Sauvignon met een prachtige complexe neus met tonen van zwarte bes, passievrucht, limoen, grapefruit en fijnbos.

0