Intense donkerrode wijn met in de neus subtiele tonen van zoete kersen, zwarte bessen, kruiden en een hint van vanille. De smaak is vol, rond en soepel met verrukkelijke tonen van rijke bessen. Platters Wine Guide: de hoogste mogelijke onderscheiding van 5-sterren.
Cabernet Franc (49%), Cabernet Sauvignon (29%), Merlot (11%), Petit Verdot (11%).
De druiven komen van gemiddeld 25 jaar oude wijngaarden op het eigen domein in Franschhoek.
Iedere druif rijpt gedurende 18 maanden in eigen 225 liter Franse eikenhouten vaten waarvan 45% op nieuw hout. De blend vindt plaats net voor de botteling.
In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2025-2030.
Niels komt oorspronkelijk uit Kaapstad, is pas 28 jaar en in 2019 aangesteld als wijnmaker op Chamonix. Na een aantal gerichte opleidingen (pomology – fruit, viticulture, enology, cellar technology) aan het Elsenburg Agricultural Training Institute in Stellenbosch heeft Niels het vak verder geleerd bij o.a. Guardian Peak, Jordan Wine Estate (beide Stellenbosch), Ponzi Vineyards (Oregon USA) en Stella Bella (Margaret River AUS).