De oogst heeft in 4 stappen (naar rijpheid) plaatsgevonden. Alleen het allerbeste fruit wordt voor de Rooidraai geplukt. Danie Carinus noemt het zijn “Grand Cru” rijen in de wijngaard. (Winemag.co.za 96/100 – TA 94/100 – GS 94+/100).
Chenin Blanc.
Kleine oudere wijngaard (1981) van 7 hectare in Swartland waarbij de allerbeste beste rijen druivenstokken (“Grand Cru”) voor de Rooidraai worden gebruikt.
Rijping gedurende 10 maanden op oude Franse eikenhouten vaten.
In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2020-2026.
Danie en Hugo Carinus (beide viticulturist) zijn verre familie, goede vrienden en zijn bekende producenten die hun fruit voornamelijk verkopen aan gerenommeerde wijnhuizen (o.a. Alheit Vineyards, Crystallum, Raats Family Wines, Thorne & Daughters, Mulderbosch) in de Western Cape. Zij bezitten een tweetal “fruitfarms” in Stellenbosch en nog eentje in Swartland. In 2015 heeft men besloten om van het allerbeste fruit wijn in eigen beheer te gaan maken.