Carinus Family Vineyards

Stellenbosch/Swartland
carinus_Tekengebied 1

Danie & Hugo Carinus

Stellenbosch/Swartland

Danie en Hugo Carinus (beide viticulturist) zijn verre familie, goede vrienden en zijn bekende producenten die hun fruit voornamelijk verkopen aan gerenommeerde wijnhuizen (o.a. Alheit Vineyards, Crystallum, Raats Family Wines, Thorne & Daughters, Mulderbosch) in de Western Cape. Zij bezitten een tweetal “fruitfarms” in Stellenbosch en nog eentje in Swartland. In 2015 heeft men besloten om van het allerbeste fruit wijn in eigen beheer te gaan maken. Hiervoor is eerst Lukas van Loggerenberg – Van Loggerenberg Wines (Best young winemaker of the year – TA 2018) aangetrokken en daarna Chris Alheit – Alheit Vineyards (Best Winemaker of the Year – TA 2018). Een waar dreamteam! Heel veel potentieel voor de toekomst, om in de gaten te houden!

Het wijnhuis

IN DE WIJNGAARD EN DE KELDER

Danie en Hugo Carinus bezitten fantastische wijngaarden in Swartland, Devon Valley en Polkadraai Hills (beide Stellenbosch). Hun focus ligt geheel op Chenin Blanc en Syrah. Van de Chenin Blanc worden een drietal wijnen gemaakt, te weten: Carinus Chenin Blanc, Rooidraai en Polkadraai. Allen met houtrijping op oudere eikenhouten vaten. Als rode wijn is er momenteel alleen de Carinus Syrah.

wijngaarde_Tekengebied 1
WIJNGAARD

De drie domeinen bij elkaar zijn honderden hectare groot waarvan een belangrijk deel (150 hectare) aan wijngaarden. Kleine eigen productie van ongeveer 15.000 flessen.

WERKWIJZE

It’s all with respect to mother nature! De wijn wordt gemaakt in de wijngaarden dus zo min mogelijk interventie in de kelder. Voor de meeste wijnen gebruik van Franse eikenhouten vaten.

DRUIVEN

Chenin Blanc, Syrah.

VINIFICATIE

Fermentatie gebeurt voor de witte wijnen in oudere Franse eikenhouten vaten en eieren van cement (Polkadraai), volledige controle van temperatuur; rijping op Franse eikenhouten vaten.

Syrah
2019

Fantastische oude wereld stijl Syrah met in de neus veel frisheid, mineraliteit en subtiel fruit. Zeer uitdagend in al zijn eenvoud.

Rooidraai
2018

De oogst heeft in 4 stappen (naar rijpheid) plaatsgevonden. Alleen het allerbeste fruit wordt voor de Rooidraai geplukt.

Chenin Blanc
2019

Zeer verfijnde wijn van een oude wijngaard (1981) in Swartland. Mooi zacht van smaak en elegant in zijn houttonen.

0