Mason Road Chenin

Paarl
Fles detailpagina Mason Road

Mason Road Chenin Blanc

De manier om kennis te maken met de wijnen van Brookdale is de Mason Road Chenin Blanc. Men kan zeggen, de goedkoopste wijn van het wijnhuis, wij spreken liever over de voordeligste. Deze wijn heeft een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding en zal menigeen verrassen.

De druif

Enkel chenin blanc van jonge wijngaarden.

De wijngaard

Jonge wijnstokken leveren het fruit voor deze wijn. De druiven zijn geoogst in begin maart.

De vinificatie

Na de oogst worden de druiven volledig ontsteelt en vervolgens vergist en gelagerd op op roestvrij staal (85%)  en houten vaten van Frans eiken. Na ongeveer 6 maanden is de blend gemaakt.

Omschrijving

Het is een wijn met een lichte kleur en vrij rijke geur. Fruit als ananas, abrikoos, maar ook honingtonen en iets floraals. De smaak heeft een mooie spannende aciditeit en de afdronk is rijk en “creamy”.

Brookdale Wine Estate

Wijnmaker & Estate

De nog jonge Kiara Scott is wijnmaakster bij Brookdale. Na stages bij verschillende Zuid-Afrikaanse top-wijnmakers nu verantwoordelijk voor de wijnen van Brookdale Wine Estate in Paarl. De eigenaar van Brookdale Estate is Tim Rudd, hij heeft niet alleen een prachtig wijndomein gerealiseerd, maar ook een unieke locatie om te verblijven. De Manor House is namelijk te huur voor een verblijf met vrienden of familie.

Bestel de wijnen van Brookdale

Blok onder rechts
0