Brookdale Chenin

Paarl
Fles detailpagina Brookdale

Brookdale Estate Chenin Blanc

Eerste oogstjaar van deze geweldige wijn die naar Europa is gekomen. Het oogstjaar 2018 is een wijn van de oude wijngaarden van Brookdale Estate en laat de potentie zien van de wijngaarden. In Nederland wordt de wijn geschonken in de absolute top-gastronomie.

De druif

Enkel chenin blanc van de oude wijngaarden.

De wijngaard

Oude wijnstokken leveren het fruit voor deze wijn. De druiven zijn geoogst in begin maart. De kloon die aangeplant staat is SN 737 en de wijngaarden zijn aangeplant in het begin van de jaren ’80.

De vinificatie

Na de oogst worden de druiven niet ontsteelt en whole-bunch pressed. Vervolgens vergist en gelagerd op grote houten vaten (500liter) van Frans eiken. 80% onderging de malolactische gisting. Na ongeveer 10 maanden is de blend gemaakt, hierna nog een flesrijping van 9 maanden alvorens op de markt te worden gebracht.

Omschrijving

Neus met exotische tonen, een hint van rijp fruit en vanille. De smaak is rijk, krachtig en vol met een spannende aciditeit die zorgt voor lange indrukwekkend afdronk.

Brookdale Wine Estate

Wijnmaker & Estate

De nog jonge Kiara Scott is wijnmaakster bij Brookdale. Na stages bij verschillende Zuid-Afrikaanse top-wijnmakers nu verantwoordelijk voor de wijnen van Brookdale Wine Estate in Paarl. De eigenaar van Brookdale Estate is Tim Rudd, hij heeft niet alleen een prachtig wijndomein gerealiseerd, maar ook een unieke locatie om te verblijven. De Manor House is namelijk te huur voor een verblijf met vrienden of familie.

Bestel de wijnen van Brookdale

Blok onder rechts
0