De wijngaarden van Brookdale zijn zowel oudere wijngaarden met chenin blanc als nieuwe wijngaarden beplant met veel verschillende Rhône-variëteiten. Een groot gedeelte van de wijngaarden was er al en een aantal hectare moest opnieuw worden beplant. Tim omringde zich met de beste Zuid-Afrikaanse specialisten die hij kon vinden. Duncan Savage en Jaco Engelbrecht maakten een plan en besloten samen met Tim om te gaan voor field-blends met witte en rode Rhône-rassen en natuurlijk chenin blanc. Vooral de oudere wijngaarden die al beplant waren met chenin blanc lieten zien dat de bodem rijk aan graniet, klei, kwarts en schist uitermate geschikt zijn voor deze druivensoort.
De wijngaarden hebben een bodem rijk aan graniet, klei, kwarts en schist uitermate geschikt zijn voor de druivensoorten die geplant zijn.
Adam Dirkse is de wijngaardmanager en hij werkt samen met Jacco Engelbrecht op een biologische werkwijze in de wijngaarden.
Voor rood eigenlijk alleen Rhône-rassen als grenache noir, syrah, mourvèdre, chenin, roussanne, marsanne, picpoul, grenache blanc.
Net als in de wijngaarden werd ook bij de vinificatie nauwelijks ingegrepen. Rijping op grote houten foeders, amfora’s en barriques. Mason Road op roestvrij staal.
De nieuwste wijn in het assortiment van Brookdale Wine Estate is gemaakt van jonge stokken chenin blanc.
Wijn gemaakt van de oude wijngaarden die aangeplant zijn in de jaren ’70. Verbluffende wijn in Nederland onder meer geschonken bij De Librije***