Beaumont Wines

Botriver
beaumont-wines-blok-1_Tekengebied 1

Sebastion Beaumont

Botriver

 

Sebastion is een man met een ongekende passie voor wijn maken, vissen en surfen. Na de afronding van de studies viticulturist en oenoloog heeft hij in 1999 het team op het familiedomein versterkt. De eerste jaren werden de wijnen gemaakt onder toezicht van buurman Niels Verburg en vader Raoul. In 2004 heeft Sebastian zijn eigen eerste oogst gemaakt en werd hij steeds meer bekend als een Chenin Blanc freak. Nadat hij in de Platters Wine Guide voor de vierde keer een 5-sterren ranking had gekregen voor zijn Hope Marguerite kreeg hij de bijnaam “The Chenin Dude”. Anno 2020 hebben Sebastian en zijn vrouw Nici het volledige management op dit familiedomein overgenomen.

Het wijnhuis

IN DE WIJNGAARD EN DE KELDER

Wat ooit in de zeventiende eeuw een post was van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie is nu het schitterde wijndomein van Jayne, Sebastian en Ariane Beaumont. Het totale landgoed bestaat uit ruim 500 hectare grond waarvan er 31 zijn aangeplant met wijnstokken. Beaumont staat bekend om zijn pure biologische wijnen met een fraaie range aan producten: van inheemse druiven als Chenin Blanc, Pinotage tot meer internationale druiven als Chardonnay en Mourvèdre. Absolute paradepaardjes zijn de Goutte d’Or Noble Late Harvest (zoet) en de Cape Vintage (Port).

domein-beaumont_Tekengebied 1
WIJNGAARD

De druiven komen van de 31 hectare wijngaarden die op het eigen domein liggen. Er wordt géén fruit van buitenaf ingekocht. Totale productie ongeveer 132.000 flessen.

WERKWIJZE

De wijn wordt gemaakt in de wijngaarden dus zo min mogelijk interventie in de kelder. Veel gebruik van oude kelder technieken als natuurlijk gist en open stenen tanks maar ook nieuwe moderne technieken worden toegepast.

DRUIVEN

Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon, Colombard, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Pinotage, Mourvedre, Petit Verdot, Cabernet Franc, Touriga National.

VINIFICATIE

Fermentatie gebeurt voor de meeste wijnen in oudere Franse eikenhouten vaten, volledige controle van temperatuur; rijping op 225L/400L Franse eikenhouten vaten.

Pinotage
2015

De Pinotage is de eerste wijn ooit gemaakt op het domein (1994). Een elegante wijn met veel rijp rood fruit en zachte tannines.

Cape Vintage
2016

Een kleine oplage (1330 flesjes – 37,5cl) van iets speciaals. Een verfijnde Port wijn gemaakt van Tinta Barocca en Pinotage.

Hope Maguerite
2018

De Hope Marguerite is misschien wel één van de meest bekende hout gelagerde Chenin Blanc wijnen van Zuid Afrika.

0