Nautical Dawn 2018

Hemel-en-Aarde Ridge | Alheit Vineyards
1-01

Nautical Dawn 2018

Een paradepaartje uit de portfolio van Alheit Vineyards. Deze wijngaard wordt jaarlijks het eerste geoogst en heeft een volledig eigen identiteit. Een intense concentratie en hemelse fruittonen. Volgens Chris een combi van een topatleet, muzikaal talent en een academisch wonderkind.

De druif

Chenin Blanc.

De wijngaard

De druiven komen van een tweetal wijngaarden in False Bay. De ene wijngaard ligt op Rustenhof (aangeplant 1978 – 4km van de kust – 60mtr boven zeeniveau) en de andere wijngaard op Karibib Farm (aangeplant 1988 – 13km van de kust – 220mtr boven zeeniveau).

De vinificatie

Fermentatie gebeurt in houten foeders en eieren van cement of kunststof, bij gereguleerde temperatuur; rijping op kleinere formaten gebruikt hout.

Bewaren

In een geklimatiseerde omgeving bewaren (14-16 Graden Celsius). Drinken 2019-2024.

Chris & Suzaan Alheit

Wijnmaker

Chris en Suzaan Alheit zijn twee uitermate gedreven jonge wijnmakers die met hun Alheit Vineyards werkelijk vanaf dag 1 tot de “Grand Cru” buitencategorie van Zuid Afrika behoren. De Chenin Blanc druiven worden voornamelijk geplukt op meerdere oude percelen in Swartland en de Semillon komt uit Franschhoek. De wijn wordt vervolgens gemaakt op Hemelrand (Hemel-en-Aarde Road) in Walker Bay.

Bekijk alle wijnen van Alheit Vineyards

0