De Wijnmakers

Maak kennis met onze wijnmakers

Met trots laten wij u kennis maken met de wijnmakers die verantwoordelijk zijn voor de unieke wijnen die zij maken. Stuk voor stuk wijnmakers die wereldwijd een hoog aanzien genieten en wijnen maken die gerekend worden tot de allerbeste van de wereld. Wijnmakers die kwaliteit, respect voor de natuur, de druif en het terroir voorop hebben staan. Wij zijn vereerd de wijnen van deze wijnmakers exclusief voor Nederland te mogen distribueren.

chris-andrew-mullineux 2
Chris & Andrea
Mullineux Family Wines

Puur natuur uit Swartland. Chris en Andrea Mullineux werken samen om op natuurlijke wijze wijnen te maken die het terroir van Swartland weergeven. Ze zijn wellicht de meest talentvolle jonge wijnmakers van dit moment!

Duncan Savage
Duncan Savage
Savage Wines

Duncan is een traditionele wijnmaker, die dus ook traditionele wijnmaak-methodes hanteert in de kelder. Hij werkt niet alleen met edelstalen tanks, maar ook met eiken vaten en amphora’s van klei.

jpg_Tekengebied 1
Familie Boustred
Remhoogte Wine Estate

De familie Boustred is verantwoordelijk voor dit 55 hectare grote wijndomein in Stellenbosch. De historie van dit domein gaat terug tot 1812 in de tijd dat paard en wagen remmen nodig hadden om de afdaling naar Stellenbosch te overleven : REMHOOGTE.

900x900 Kiara Scott
Kiara Scott
Brookdale Wine Estate – Paarl

Eén van de jongste wijnmaaksters van de Kaap en sinds 2019 verantwoordelijk voor alle wijnen bij Brookdale in Paarl. Op vele plekken in de wereld stage gelopen en zeker en vast een grote toekomst voor zich.

alheit-openings_Tekengebied 1_Tekengebied 1
Chris en Suzaan Alheit
Alheit Vineyards

Chris en Suzaan Alheit zijn twee uitermate gedreven jonge wijnmakers die met hun Alheit Vineyards werkelijk vanaf dag 1 tot de “Grand Cru” buitencategorie van Zuid Afrika behoren.

loggerenberg-voorpagina_Tekengebied 1_Tekengebied 1
Lukas van Loggerenberg
Van Loggerenberg Wines

Lukas van Loggerenberg heeft een aantal voornamelijk oude goed onderhouden wijngaarden in de Western Cape geselecteerd om zijn wijnen te maken. Van 60 jaar oude Chenin Blanc wijnstokken in Paarl tot hoogwaardige eersteklas Cinsault-stokken in Stellenbosch.

900x900 72 dpi
Hannes Storm
Storm Wines

Hannes Storm is de enige wijnmaker met wijngaarden in alle drie de wards van de Hemel-en-Aarde Vallei en hij maakt hiervan drie terroir-gedreven wijnen. Uiteraard van de Pinot Noir-druif.

900x900 Eben
Eben Sadie
The Sadie Family Wines – Swartland

Eben Sadie, volgens velen de pionier van Zuid-Afrika en specifiek in Swartland. De man die wijnland Zuid-Afrika en de streek Swartland mondiaal op de kaart heeft gezet.

IMG_7316
David & Nadia Sadie
David & Nadia 

David Sadie is geboren en getogen in Swartland en hij is uitgegroeid tot een wijnproducent van grote klasse. Samen met zijn vrouw Nadia hebben ze een enorme drive om het maximale uit hun wijngaarden in Swartland te halen.

900x900 Charla Bosman
Charla Bosman
Sijnn

De meest afgelegen farm in de Westkaap waar de eerste stokken pas  in 2004 zijn aangeplant wordt gerund door Charla Bosman. De getalenteerde Charla heeft de juiste energie en toewijding om de wijnen van Sijnn te laten stralen.

Niels-Verburg
Niels Verburg
Luddite

Wijnmaker Niels Verburg heeft een passie voor shiraz. Hij maakt maar vier wijnen en daar stopt hij zijn hele ziel en zaligheid in. De Luddite farm zit in de regio Bot Rivier, tussen Elgin en Hermanus.

900x900 Donovan
Donovan Rall
Rall Wines – Swartland

Donovan Rall wordt gerekend tot de beste wijnmakers van Swartland en Zuid-Afrika. In alles is het een indrukwekkende persoonlijkheid, en dat heeft niet alleen met zijn imposante postuur te maken.

thistle-weed-wijnmakers_Tekengebied 1
Stephanie Wiid & Etienne Terblanche
Thistle & Weed

Wijnmaakster Stephanie Wiid en viticulturist Etienne Terblanche zijn in 2015 een joint venture gestart om op ambachtelijke wijze wijn te produceren. De naam Thistle and Weed is geïnspireerd op het onkruid wat groeit op de verschillende wijngaarden.

beaumont-wines-blok-1_Tekengebied 1
Sebastiaan Beaumont
Beaumont Wines

Sebastion is een man met een ongekende passie voor wijn maken, vissen en surfen. Na de afronding van de studies viticulturist en oenoloog heeft hij in 1999 het team op het familiedomein versterkt. De eerste jaren werden de wijnen gemaakt onder toezicht van buurman Niels Verburg en vader Raoul.

Elizma Visser
Elizma Visser
Olifantsberg

De wijnmaakster van Olifantsberg is Elizma Visser, een fanatieke dertiger en sinds 2015 werkzaam bij Olifantsberg. Zij heeft in korte tijd al een duidelijke stempel op de stijl van het wijnhuis gezet. In al haar wijnen staat het karakter van de druif en van de wijngaard centraal.

dp-burger_Tekengebied 1
DP Burger
Glenwood Vineyards

Cellarmaster en viticulturist DP Burger is al sinds 1991 werkzaam op Glenwood en stopt al sinds jaar en dag, met groot plezier, al zijn passie, vakmanschap en liefde in dit hoogwaardige familiedomein.

carinus_Tekengebied 1
Danie & Hugo Carinus
Carinus Family Vineyards

Danie en Hugo Carinus (beide viticulturist) zijn verre familie, goede vrienden en zijn bekende producenten die hun fruit voornamelijk verkopen aan gerenommeerde wijnhuizen in de Western Cape.

Erika 3
Erika Obermeyer
Erika Obermeyer Wines

“I’ve always maintained that if it excites you and scares you at the same time, it probably means you should do it”. Dit was de reden voor Erika Obermeyer om in 2016, na jaren bij een vooraanstaand wijnhuis (Graham Beck) te hebben gewerkt, haar eigen “boutique winery” te starten.

blok1_Tekengebied 1
Alex Starey
Keermont

Alex studeerde “Viticulture and Oenology” aan de universiteit van Stellenbosch (2002). Daarna heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende wijngebieden zoals Maipo Valley (Chili), Penedes en Priorat (Spanje), St-Emilion en Côte Rôtie (Frankrijk).

blok2_Tekengebied 1
Wynand Grobler
De Kleine Wijn Koöp

De Kleine Wijn Koöp is een project van Wynand & Anya Grobler en gevestigd in Paarl. Wynand is een uitermate ambitieuze wijnmaker die het “vak” heeft geleerd bij gerenommeerde wijnhuizen als Rust en Vrede (Stellenbosch), Ernie Els Wines (Stellenbosch) en Rickety Bridge (Franschhoek).

Chamonix Cellar
Niels Bruwer
Chamonix Wine Farm

Chamonix is voor hem geen onbekend terrein daar hij reeds eerder (2016-2018) assistent wijnmaker op Chamonix was. Niels voelt zich hier thuis en is zeer gedreven om Chamonix naar een nog hoger niveau te brengen.

900x900 De Toren Team
Albie, Charles en Martin
De Toren Private Cellar

Geprezen om de Bordeauxblends en bekend om de unieke wijnen Book XVII en The Black Lion. De Toren is het biologisch gecertificeerde wijngoed op Polkadraai Hill net buiten Stellenbosch. Albie Koch is er reeds jaren manager op dit domein. terwijl Charles Williams en Martin Fourie in de kelder de leiding hebben.

900x900 Riandri
Riandri Visser
Cape Point Vineyards

Sinds 2016 is Riandri Visser wijnmaakster bij Cape Point Vineyards. Voor Cape Point werkte zij onder meer bij Tierhoek en Tokara alvorens vanaf 2014 te starten in de kelder van Cape Point. Cape Point Vineyards wordt gerekend tot de beste domeinen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.

900x900 Reenen
Reenen Borman
Boschkloof, Ron Burgundy

Reenen Borman is wijnmaker bij Boschkloof en maakt met zijn “Ron Burgundy Wines”  en “Kottabos” een aantal andere verschillende wijnen. Deze wijnen komen van wijngaarden in Stellenbosch en Montagu. Reenen wordt gezien als één van de grootste talenten in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.

wijnmaker_Tekengebied 1
Arbie Bruwer
Springfield Estate

De familie Bruwer is de eigenaar van dit fraaie wijndomein. Abrie Bruwer is wijnmaker in hart en nieren en maakt hier al 20 jaar zijn wijnen. Hij produceert een uitgebalanceerde range elegante wijnen waar “with respect to mother nature” bovenaan staat.

wijnmaker-blok1_Tekengebied 1
Takuan von Armin
Haute Cabrière

Dit imposante wijnhuis is sinds 1982 in handen van de familie Von Arnim en behoort tot de absolute top van Franschhoek Valley. Anno 2020 is Takuan von Arnim de cellarmaster en verantwoordelijk voor de productie.

49661354-4bd9-41a1-9d81-06421920ce6c
Franco Lourens
Franco Laurens Family Wines

Franco was vijf jaar de wijnmaker van cult producent Chris Alheit. Franco releast in 2019 zijn eerste batch wijnen van de 2017 oogst onder de naam Franco Lourens Family Wines. Na de oogst van 2020 besluit Franco verder te gaan met Family Wines Project en verlaat hij Alheit. The future is bright!

Schermafbeelding 2018-02-07 om 13.23.41
Werner Muller
Iona Wines

Na dat Niels Verburg vertrok om verder te gaan met zijn Luditte in Botrivier is Werner Muller aangetrokken als wijnmaker. Werner werkte tien jaar op het top estate in Franschoek genaamd Chamonix. Hij koos bewust voor Iona en het potentieel en de schitterende natuurlijke omgeving waarin het wijngoed ligt.

Cape Cru, een unieke samenwerking

Lees meer over ons, de samenwerking en de tasting
0